Extreme (short!) retouch

Idag är jag verkligen supertrött. Mycket att stå i också har min farmor & farfar varit på besök här hemma. Alltid lika trevligt. Speciellt när man försöker vara försiktig med vad man äter och farmor sträcker fram en kasse med flera små påsar i fyllda med kakor. "Jag har bakat!" "Åååå... vad bra. Kul menar jag, kul!".

Så nu sitter jag mest och halvsover framför datorn men vägrar av någon anledning att gå och lägga mig. Så jag tänkte att jag kör en supersnabb random retouch som i slutändan faktiskt blev ganska extrem.

Vad tycker ni?
Mouseover

Det här är första resultatet, utan vidare ljussättning eller känsla i bilden (det som jag brukar visa för er - bara själva bildbehandlingen).

Skulle jag däremot ha ett jobb hos Vogue (som jag brukar retuschera åt),
så skulle slutresultatet bli någonting i den här stilen:
Mouseover

Re: Yes, I was bored


Yes, I was bored


Mamma och bebis

Ja, "mamma och bebis" bilder kan jag aldrig bli trött på. Det är alltid så himla sött. (Pappa och bebis också, såklart) Det är ingenting som jag brukar retuschera. Har inte så många i min omgivning som ens har barn och jag har bara inte fått sådana sessioner skickade till mig helt enkelt.

Var inne och kollade på Katrin's blogg tidigare idag och fick syn på nedanstående bild. Så inte har jag fått några bebisbilder nu heller ifall det var det ni trodde, jag har brutalt stulit den! Fotograf är Thomas Engström.Mouseover

I present to you...

Katy Perry's nya musikvideo som släpptes för bara några timmar sedan!Nygammal bild

Den här bilden är från en gammal session, men ibland kan det vara kul att gå in och göra om bilderna ytterligare. Oftast har man lärt sig något nytt som ger bilden ett lyft.

Det här är bara en testversion. När jag går in och gör såhär brukar jag ta den mest väsentliga delen av bilden och retuscha för att se om det är värt att köra på hela bilden. Så om ni tycker att det är en sjuk klippning skyller ni på mig och inte på fotografen. ;-)
Mouseover

Modell: Sofie Hurtig
Fotograf: Tony Ryman

Vad i helvete är det här?!

Mina favoriter! Mina vänner, mitt bästa köp.
Jag lovar. Jag ska aldrig diska er igen, mina pofcorn lådor!


Gissa vem

En annan hobby som jag har är att spela The Sims 3. Eller, kanske inte just att spela själva spelet. Jag har inga expansioner so far så jag har liksom nötat ut det som går att göra i originalet. Men! Att göra karaktärer kan man väl aldrig bli trött på? Jag brukar öva mina skills genom att göra mina vänner. Men det går inge vidare. De enda som blir lika är de som har udda eller utstickande drag. Men så länge man har roligt...

Efter att ha gjort en miljon karaktärer till mitt spel som jag tycker är "perfekta" så blev jag trött. Trött på att jag alltid gör dom på ett visst sätt. Trött på att jag inte riktigt vågade ta i, av någon konstig anledning. Och så blev Taylor född.

Det började med att drog i slidern för kroppsbyggnad. Jag gillar kurvor så jag drog dit jag alltid drar, till "perfekt". Men så tänkte jag att nej, varför är inte det här perfekt? Och drog till max. Taylor är nu min favorit karaktär i spelet. Hon är den som vågar sticka ut, hon har humor och hon älskar livet!
Och hon är definitivt snyggast!


En gång trodde jag att det skulle vara enklare att göra officiela personer, men det var det förstås inte.
Gissa vilka de är!

Det är tur att man han en så fin och snäll kille.

För vad hade jag gjort om jag varit singel? Igår när han kom hem efter en stressig dag på jobbet så öppnar han dörren till en mörk och dyster lägenhet. Någonstans där i mörkret satt jag i en fåtölj och deppade. Ingen mat. Disken är kvar. Det är stökigt.

Jag hade en dålig dag igår helt enkelt. Och tänk, om jag hade varit ensam. Då hade jag förmodligen bara suttit där i timmar och det hade säkerligen slutat i något melankoliskt tillstånd som jag aldrig kommit ur. (Man vet ju aldrig...)

Efter att ha tittat på mig i några minuter så säger han; "Vi hjälps åt att fixa allting här i morgon. Nu går du och gör dig i ordning så åker vi ut och äter ikväll."

Det är så skönt att veta att man lever med någon som alltid kommer hjälpa mig upp när jag ramlar. Att någon verkligen bryr sig tillräckligt för att orka ge sig ut igen efter en tuff dag bara för min skull. Det gör en liksom ännu mer motiverad att måla på det där smilet och skärpa sig. För nog ordnar sig saker tillslut.

Eyes, eyes, eyes

Jag är verkligen helt fascinerad utav den här tjejens ögon! Det blev en snabb random retusch ikväll, ljuset ser inget vidare ut på efter bilden och jag var mer sugen på overkill som ni kanske kan se...

Mouseover


Också min overkill...


Innovation!

I Photoshop finns en funktion som heter Fill, ligger under Edit. I alla år (vilka är många!) som jag använt PS så har jag sett denna lilla knappen, men när jag trycker på den så har det liksom inte hänt något...

Och jag har inte saknat något heller så inte har jag väl brytt mig om att kolla upp det. Säkert någon skit. Så, idag kom jag in på en liten lista där någon visade olika trix. Det är alltid kul att kolla på, man haffar oftast upp något som är lite enklare än hur man själv gör det.

...lite?

Här har jag suttit och clonestampat röven av mig i timmar. Månader. Säkert år utav mitt liv! Också finns Fill! Varför har ni inte sagt något?! Man markerar helt enkelt allt man känner för att ta bort i en bild. Allt. Också trycker man på fill och poff så är det tamigfan borta! Inget clonestamp. Inget jämna ut clonestamps eller healingsbrush fails. It's just fuckin' perfect.


Finn fem fel
Vi kör en till innan jag måste sova!

Mouseover

Lashes

När jag såg den här originalbilden så kändes det som att jag tittade på ett skivomslag. Jag ville dock ta i lite extra så det blev feta lashes på den rena och ljusa retuschen. Vad tycker ni?Mouseover

Första inlägget och kort om kategorin Retouch - random

Hej och välkommen och tack och allt såntdär.

Jag är osäker på om jag egentligen är helt klar med denna bloggen eller inte, men allt jag gör är oftast "under construction" mest hela tiden ändå så vi kör på! Jag väljer att posta ett inlägg under kategorin Retouch - random direkt så kan jag även förklara det lite. Ibland är det bara helt tomt på folk som vill vanställa sig, men jag vill aldrig sluta retuschera.

Så vad gör jag då? Jo, jag googlar helt enkelt på bilder. Söker på exempelvis: Modellbild, profilbild eller bara ett random namn så kommer det upp hur mycket som helst. I och med detta så har jag givetvis inga som helst rättigheter till dessa bilder och jag känner ju heller inte personerna så därav blir det en random kategori. Allt jag får tag i som går att retuschera i brist på annat hamnar alltså här. Och detta får bli den första!Mouseover

Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin

lsretouch -