Hej, jag heter Linda, bor i [insert here]

Jag har en uppgift till er, vänner. Som jag nämnt innan så har jag flyttat vartannat år, till en ny erfarenhet, ett nytt tillfälligt hem. Jag har inga problem med att flytta, älskar nya lägenheter och det börjar nästan bli en hobby. Det skulle förstås vara ytterst jobbigt om det blev just en hobby, så långt ska det allt inte gå. Men bara det faktum att jag redan nu, långt innan tänkt flytt, faktiskt planerar för det ger mig lite vuxenpoäng och det är ganska tydligt att jag vill "settle down". Tänk nu inte att jag ska föda massa barn, jag vill börja med att skaffa mig ett hem.

Innan har det mer varit "Jag fick jobbet/kom in på kursen! Packa så flyttar vi, vi hittar ett boende när vi är där!". En gång flyttade jag till och med till en lägenhet som jag inte ens hade tittat på innan.

Anyway, mitt stora problem just nu är: vart bor jag?
Jag har absolut ingen som helst jävla aning om vart jag ska bo. Vart ska jag ha mitt liv, vart ska jag settle down?

Det enda jag vet är mina kriterier: Jag vill bo i en inte alltför stor stad, inte på byggden, men ändå inte mitt i city. Jag vill absolut inte bo någonstanns där det är hög kriminalitet och jag vill gärna att det ska finnas goda skol/studie och jobbmöjligheter i närheten.

Vad är din första tanke? Snälla, ge mig tips!
Kanske är du mycket berest själv och har några städer i bagaget som du gillar? Kanske har du ett drömmål som du kan dela med dig av? Kanske har du en vän eller familj som pratar gott om deras boende? Really, anything at all!
Ungefär såhär ser min radar ut på kartan - ju mer suddigt destu mindre sannolikhet att jag vill bo där.
Det är dock endast för att det är så långt ifrån vart jag befinner mig just nu, men är det så att ni har ett helt fantastiskt förslag i de mest suddiga områden så säg det ändå, vem vet, det kanske är det som är mitt problem?


Kommentarer
Postat av: Ruina - tre barn under två år

Ljungskile kvalificerar sig för alla dina kriterier. Plus att vi förhoppningsvis bor där om ett tag. Kan det bli mer lockande? ;-)Men seriöst, Ljungskile är ett väldigt bra ställe. Pendelavstånd till både Uddevalla, Trollhättan, Göteborg och andra närliggande ställen. Möjligheter till både jobb och plugg med andra ord. 15 minuter till Torp = shopping. Ligger fint, är ingen storstad men ligger i närheten av andra så det är inte värsta hålan heller. Kriminalitet vet jag inte så mycket om. Visst finns det säkert, men låter jag fördomarna flöda fritt så kan jag säga att det typ inte finns några invandrare där. Det finns inga ghetton. En av de bästa sakerna med Ljungskile!Är du intresserad är det nog dags att sätta sig i lägenhetskö redan nu :-p

2012-03-20 @ 10:50:10
URL: http://ruina.blogg.se/
Postat av: Therese

Lidköping är ju mysigaste staden ever. Och lagomt stort!

Kanske inte så mycket partyställen men annars finns det mesta man behöver. Och så fint! Nån gubbe bestämde en gång att det inga hus i Lidköping skulle vara mer än 2 våningar högt (eller om det var 3?) och det gör ju hela staden så mycket mysigare. Allt känns så litet och gulligt. Det finns hus som är högre men inte många faktiskt.Karlstad är till en början en ganska opersonlig stad tycker jag. Men när man lär känna den är den skitbra på alla sätt.

2012-03-20 @ 23:15:07
URL: http://theresesatterberg.blogg.se/
Postat av: Tony (Fotograf Heavens.se)

Karlstad tycker jag är en kanonstad, lagom stor och väldigt bra utbildningsmöjligheter, ang kriminaliteten är den nog relativt låg och väldigt lätt att tycka om människorna där som är väldigt sociala och vänskapliga mot många andra ställen man upplevt, Karlstad är iaf ett tips, sen har du väl syster där nu :)

2012-03-22 @ 12:59:54
URL: http://lifeofheaven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
lsretouch -